Смяна на караула! Кабинетът "Главчев" пое щафетата

Трябва да бъдем гарант за стабилност, каза Главчев

Смяна на караула! Кабинетът "Главчев" пое щафетата | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Смяна на караула в МС! Кабинетът „Главчев” пое щафетата от Николай Денков.

 „С това събитие предаваме властта към новия Министерски съвет с пожелание за успех, да успеят да свършат работа, която да бъде от ползва за хората в България“, каза в началото на церемонията Денков.

Снимки: БГНЕС

И призова за честни избори. „Най-важната ви задача е да успеете да осигурите честни избори, които да успеят да спечелят доверието на гражданите. Надявам се с вашите действия да върнете това доверие. Единият от индикаторите за това е дали ще има машини на гласуването. Ако няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкова голям, че хвърля сянка върху изборните резултати. Надявам се, че ще организирате този процес. Вторият индикатор е делът на невалидните бюлетини да бъде нисък, за да не се оспорват резултатите“, допълни той.

Снимки: БГНЕС

„Днес е важен ден за всички нас. Оттук нататък поемаме отговорност да водим страната по европейския път на развитие, да пазим суверенитета на държавата, да работим за благоденствието на българските граждани и да изпълним задачата ни като служебен кабинет – организирането на честни избори“, заяви служебният премиер Димитър Главчев, приемайки изпълнителната власт от Николай Денков.

Снимки: БГНЕС

„Трябва да бъдем гарант за стабилност, не можем да допуснем страната ни да бъде въвлечена в конституционна криза, не може държавността да не бъде опазена и да бъде заложник на партийни амбиции и желания. Няма да се поддавам на провокации, няма да влизам в дребнотемие, няма да позволя да бъда въвлечен в предизборни страсти и лични амбиции“, заяви Главчев.

Той подчерта, че гласува доверие на хората, които е избрал да бъдат служебни министри. 

Няма да се поддавам на провокации, да бъда въвлечен на предизборни страсти и на лични политически амбиции. Обещавам да се ръководя по принципите моралност, законност и честност. Трябва да осигурим спокойствие за българските граждани", каза още Главчев. И завърши с цитат от Левски: "Всичко се състои с нас и нашите задружни сили!".

В края на церемонията Николай Денков и Димитър Главчев се ръкуваха с всички министри от двата кабинета. Първа бе Мария Габриел. Тя тръгна да подава ръка на Денков, но той веднага свойски я прегърна. Габриел си размени прегръдка и с Главчев. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай