Слави Бинев не подкрепи бюджета за култура

Слави Бинев не подкрепи бюджета за култура | StandartNews.com

София. Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Слави Бинев не е подкрепил предложения от Министерския съвет бюджет за култура за 2015 г. Заедно с него гласуваха депутатите от БСП Мариана Бояджиева и от Български демократичен център Росен Петров, съобщи "Дневник".

С гласовете на ГЕРБ и Патриотичния фронт бюджетът беше приет. Иван Иванов от Реформаторския блок напусна залата преди гласуването, като пред "Дневник" обясни, че заседанието е абсурдно.

Пред директора на БТА Максим Минчев и председателя на СЕМ Георги Лозанов Бинев обяви, че 0.4% е държавната инвестиция в култура, а възвращаемостта от културните и творческите индустрии е над 4%. Затова имало нужда от по-справедливо финансиране.

На заседанието не присъстваха представители на Министерството на културата, на Българската национална телевизия (БНТ) и на Българското национално радио (БНР), които по-рано изпратиха декларации до медиите, в която посочват, че уважават Народното събрание, но не са съгласни с действията на Слави Бинев за дискредитирането им. Ходът им беше прочетен от Бинев като акт на неспазване на закона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай