Слави каза какъв трябва да е новият премиер /ВИДЕО/

Да няма нищо общо с досегашния

Слави каза какъв трябва да е новият премиер /ВИДЕО/ | StandartNews.com

Слави Трифонов бе запитан от студент в Пловдивския университет как си представя един работен ден на един министър-председател.

"Не знам защо питате мен. Но ако трябва да си кажа мнението, то нормалния работен ден на един премиер е да прави всичко възможно на базата на квалификацията си.

Това с джипката е демонстрация, и то напълно излишна. Ефектът е да радва мисирките в медиите, които му принадлежат. Нормалните хора се възмущават от това нещо.

Премиерът на една държава не трябва да има нищо общо с този министър-председател като този от последите 10 години.

Премиерът трябва да е завършил престижен университет, да говори няколко езика, да бъде специалист в определени области, да има морал

Бях впечатлен от министър-председателя на Нидерландия, който ходи на работа с метро или колело", каза Трифонов.

В следващия парламент ще направим всичко възможно да се въведе електронното гласуване, така че да може да гласувате от телефоните си, каза още Слави Трифонов на младите хора. Той подчерта, че новият изборен закон, който беше приет от 45-о Народно събрание по инициатива на "Има такъв народ" и който въведе изцяло машинното гласуване, ще ограничи купения и корпоративния вот.

Според Тошко Йорданов законът „Магнитски” дава възможност на работодателите да „дишат спокойно” и да не се налага да натискат служителите си да гласуват за определена партия.

Машинният вот ще ограничи и купените гласове в гетата, защото няма как да се направи снимка на машината. „Подозирам, че предишният договор със „Сиела” за машините е за прокуратурата”, каза още Тошко Йорданов, като коментира искането на фирмата за по-голяма сума за допълнителните 1500 машини за вота.

„Гласуваш за Слави, получаваш ТошкоЙорданов”, пошегува се Слави с фразата, която се върти в социалните мрежи. Той обясни отказа си да се кандидатира за следващия парламент с това, че извън него ще има по-ясен поглед отстрани. „Извън парламента ще бъда по-обективен, не гласувате за мен, а за представителите ни и това изобщо не променя отговорността ни”, коментира Слави Трифонов.

Смятам, че няма мениджър на...вафли, тв предаване или нещо друго. Мениджърът е добър или не. Смятам, че мога да намирам хора, моето място не е в парламента. Не си представям как се кандидатирам и после няма да участвам в НС. Най-доброто е да бъдеш откровен и почтен, каза Трифонов.

Аз си нося отговорността независимо дали съм депутат или не. Дали хората ще го приемат или не - ще стане ясно, допълни той.

В момента е по-важно да постигнем това, което трябва да бъде изчегъртано, дали съм прав времето ще покаже, каза още Трифонов. Той похвали служебното правителство, затова че се опитва да изрие батака, който е заварило.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай