Шефовете на ДАНС и МВР гузни на работа

Димитър Георгиев и Атанас Атанасов чакат разговор за съдбата си с премиера

Шефовете на ДАНС и МВР гузни на работа | StandartNews.com

Шефовете на ДАНС и МВР гузно прекратиха отпуските си и се върнаха на работа. Това стана след големия скандал, който гръмна при разкритието на вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков, че началникът на ДАНС Димитър Георгиев и ръководителят на разузнаването Атанас Атанасов са си пуснали неплатени отпуски от 7 май до септември. Единият е в отпуск до 5 септември, другия - до 6 септември.

ВИЖ ОЩЕ: Ще махат ли шефовете на ДАНС и разузнаването

Началниците на ДАНС Димитър Георгиев и на разузнаването Атанас Атанасов са спрели неплатените си отпуски и от днес са на работа, съобщи "24 часа".

Двамата началници на спецслужби са искали и да разговарят със служебния премиер, но не са били приети.

ВИЖ ОЩЕ: Разузнаването и ДАНС без шефове до септември

Преди ден Рашков съобщи в тв интервю, че Георгиев и Атанасов ще бъдат извикани на разговор от премиера ген. Стефан Янев, след който ще стане ясно остават ли на постовете си или ще бъдат уволнение.

Срещата на Георгиев и Атанасов не е била възможна, защото премиерът е бил зает със заседанието на Министерския съвет, коментира говорителят на служебното правителство Антон Кутев. Цялата драматургия с отпуските на шефовете на служби не бе изиграна добре от тяхна страна, заяви още той.

От седмица премиерът Янев работи добре със заместниците на Георгиев и Атанасов, заяви още Кутев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай