Съкращават 23 щатни бройки в МОСВ

Съкращават 23 щатни бройки в МОСВ | StandartNews.com

София. Броят на служителите в Министерство на околната среда и водите (МОСВ) се намалява от 436 на 413. Това предвиждат одобрените от правителството промени за преструктуриране и оптимизация на министерството.

 

Дирекция „Европейски и международни проекти" се закрива, а финкциите й ще се поемат от дирекциите „Координация по въпросите на ЕС и международно сътрудничество" и „Управление на отпадъците и опазване на почвите", предаде пресслужбата на Министерски съвет.

 

Преструктурирането на административни звена и на щатни бройки е обусловено от намалелите ангажименти по Програма ИСПА и подобряването на организацията на работа на администрацията.

 

Функциите на дирекциите „Кохезионна политика за околна среда" и дирекция „Фондове на Европейския съюз за околна среда" се обединяват в новосъздадената Главна дирекция „Оперативна програма „Околна среда". Главната дирекция е управляващ орган на ОПОС за настоящия и следващия програмен период.

 

В администрацията на Изпълнителната агенция по околна среда се осъществява преразпределение в щатната численост на персонала. Предвижда се изпълнителният директор да се подпомага от заместник изпълнителен директор. Урежда се възможност изпълнителният директор със заповед да създава дирекционен съвет и експертен екологичен съвет, които имат за цел да го подпомагат при изготвянето на проекти на нормативни актове и вземането на организационни решения. Измененията са свързани и с прецизиране на текстове и привеждането им в съответствие с действащата нормативна уредба по опазване на околната среда.

 

С цел предотвратяване на трудности и пречки пред бизнеса и гражданите във връзка с предоставяните административни услуги и за по-голяма ефективност на контролната дейност, числеността на РИОСВ-Монтана е увеличена с една щатна бройка за сметка на Регионалната лаборатория във Враца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай