Румяна Бъчварова става вътрешен министър?

Румяна Бъчварова става вътрешен министър? | StandartNews.com

Вицепремиерът Румяна Бъчварова е номинирана за поста вътрешен министър, обяви премиерът Бойко Борисов.

"Ще предложа за министър човек, който ще гарантира спокойствието и гражданската квота във вътрешното министерство. Ще положа огромни усилия по никакъв начин милиционерските номера да не минават повече", каза премиерът

По-рано днес съпредседателят на коалиционният партньор Радан Кънев каза, че оставката на вътрешния министър Веселин Вучков ще бъде приета и даде уверението, че вече се обсъжда нова кандидатура за вътрешен министър.

По думите му той снощи е провел продължителна среща с премиера Бойко Борисов, на която е станало ясно, че оставката на министър Вучков е безвъзвратна.

Той е получил уверение от премиера, че ще бъдат сменени председателят на ДАНС Владимир Писанчев, както и главният секретар Светлозар Лазаров: Очевидно ще има нов министър на вътрешните работи, тоест оставката на господин Вучков няма да бъде оттеглена. Ще има обща позиция на ГЕРБ и Реформаторския блок, надявам се и на другите политически сили, които подкрепят правителството за нов министър на вътрешните работи. Аз имам увереност и доверие към него, че ще има тези персонални смени, които ние сме обявили, че искаме, заедно с избора на нов министър, каза Радан Кънев и увери, че новият вътрешен министър ще е без съмнение от ГЕРБ.

Имам уверението, че реформите ще продължат и като политика, и като персонални решения, но това е кризисна ситуация, която е вътре в ГЕРБ, но мисля, че много бързо е овладяна и няма да я коментирам повече в никакъв случай, коментира Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай