Румен Петков пита Станишев за среща с босове на "Уестингхаус"

Румен Петков пита Станишев за среща с босове на "Уестингхаус" | StandartNews.com

Велико Търново. Румен Петков призова от Велико Търново ръководството на БСП да каже какви ангажименти е поело отиващото си правителство с подписването на споразумението с "Уестингхаус" за седми блок на АЕЦ "Козлодуй".

Зам.-председателят на АБВ отправи два въпроса към социалистическата партия: Видял ли се е Станишев с босовете на "Уестингхаус" и какво са се разбрали, и още: Имало ли е обяд на "Позитано" с американския сенатор Маккейн, на който са присъствали Михаил Миков, Ангел Найденов, Кристиян Вигенин и Янаки Стоилов, и какви ангажименти са поели те.
"Говори се, че при тези срещи е поет ангажимент седми блок на АЕЦ "Козлодуй" да бъде направен от отиващото си правителство необратим проект, чиято цена ще платим всички ние", заяви Румен Петков.

До табела на БСП с надпис "Подписка за референдум в подкрепа на АЕЦ"Белене" позира той пред журналистите.
"Тази табела е етикетът на моралия облик на БСП. Излъгаха 700 000 души, а сега си я държат пред вратата. Няма да се изненадам ако някои от БСП се изтъпани и каже, че ще строи "Белене", изригна той. Петков заклейми бившите си съпартийци, че докато са били мандатоносител и са имали властовите механизми не са реализирали най- голямото си обещание - АЕЦ "Белене".

"На всичко отгоре, имаш два реактора в Белене, а ти тръгваш да градиш мощност в Козлодуй, която струва колкото двата реактора", каза Петков. Според него подписването на договора за новия проект ще превърне България в депо за съхранение на ядрени отпадъци.

Той поиска прокуратурата да се намеси за "безчинствата", които направил министър Стойнев и по проекта "Южен поток". Обществото не получило обяснение от правителството какво е наложило последната година да се удвои цената на "Южен поток" и защо са пренебрегнати законовите инструменти за определяне на изпълнителите. Според Петков в този проект са заложени лични и корпоративни интереси. "Аз продължавам да считам, че Делян Пеевски управлява ръчно Драгомир Стойнев", заяви Румен Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай