Рулетката за кабинет се завърта. Първи преговори

Росен Плевнелиев и Соломон Паси на срещи в парламента

Рулетката за кабинет се завърта. Първи преговори | StandartNews.com

Рулетката за кабинет се завърта. Преговорите на излъчените от ГЕРБ медиатори за разговори с партиите Росен Плевнелиев и Соломон Паси започват.

Първите срещи на контактната група ще се проведат днес, съобщиха от пресофиса на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев.

В 10:00 часа на разговори са поканени ГЕРБ-СДС, а от 13:00 часа -  "Български възход". Срещите ще се проведат в зала "Запад" на Народното събрание. Писмени откази за срещи са получени официално от "БСП за България" и "Продължаваме Промяната".

Сформирането на контактната група беше обявено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му пресконференция след парламентарните избори. Борисов заяви, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа репутация, които да преговарят за съставяне на правителство.

Срещите на контактната група бяха отложени с два дни, докато не бъде избран председател на 48-ото Народно събрание. В петък, със 139 гласа "за", 73 "против" и 27 "въздържал се", народните представители избраха Вежди Рашидов за председател на 48-ия парламент. Той бе номиниран от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС, "БСП за България" и "Български възход".

Против предложението гласуваха от "Продължаваме Промяната" (ПП) и "Демократична България", "Възраждане" се въздържаха. С неговия избор беше сложен край на тридневното първо заседание на 48-ото Народно събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай