Решено. Наказания заради боя в НС

Какво е решението на Никола Минчев

Решено. Наказания заради боя в НС | StandartNews.com

Депутатът от „Продължаваме промяната” Искрен Митев и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов са наказани заради вчерашното меле в парламента. Решението е на председателя на НС Никола Минчев. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на НС Кристиян Вигенин, който днес води пленарното заседание. При откриването му Вигенин съобщи, че наказанието е порицание.

ВИЖ ОЩЕ: Всички погледи в Никола Минчев. Наказания за боя в НС

Искрен Митев от „Продължаваме промяната” и лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов почти се сбиха в пленарната зала пред погледите на ученици, които гостуваха в парламента и гледаха заседанието от балкона. Митев обиди Костадинов, наричайки го „Копейкин”, лидерът на „Възраждане” му го върна с „тъпак”. А след това Митев дръпна вратовръзката на Костадинов и това предизвика депутатско меле.

ВИЖ ОЩЕ: Искрен Митев проговори за сблъсъка с Костадинов. Кой почна боя в НС?

Наказаните депутати имат право да възразят в 3-дневен срок.

Днес депутатите гледат изменение на бюджета, с което ще увеличат парите на университетските преподаватели. Проектът е внесен от ИТН.

В дневния ред е предвидено и изслушване на вицепремиера Калина Константинова във връзка с преместването на украинските бежанци от хотелите по морето в бази във вътрешността на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай