РБ: АБВ управляват с нас като имат полза

РБ: АБВ управляват с нас като имат полза    | StandartNews.com

АБВ са част от управляващото мнозинство, когато имат полза от това.Основните партньори в управлението са ГЕРБ и РБ и тази формула се доказа и с гласуването за новия министър на образованието. Този коментар направи в Гоце Делчев депутатът Димитър Делчев, секретар на парламентарната група на Реформаторския блок.

"Опитите за бламиране на антикорупционния закон, като се попречи на избора на Меглена Кунева за образователен министър, не успяха. Гласуването показа атака срещу правителството, а опозицията целеше да стопира всички усилия в борбата с корупцията", допълни Делчев. Той даде за пример ключови политики като антикорупционния закон, които АБВ не са подкрепили. Делчев разкри, че 17 от 55 членове на националното ръководство на АБВ, включително и депутати, имат неточности в декларациите пред Сметната палата. Дали поради грешка или укриване на информация, само те могат да кажат, коментира народният представител.

Делчев бе категоричен, че вицепремиерът Кунева има волята и политическата подкрепа да увеличи темпа на реформата в образованието, при която има значително забавяне. 2/3 от държавните стандарти не са готови, по думите на издатели няма как до началото на новата учебна година да бъдат готови учебниците за 1 и 5 клас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай