Разломът! Кирил с невероятно обяснение защо Асен му обърна гръб

Петков се опитва да опази целостта на ПП

Разломът! Кирил с невероятно обяснение защо Асен му обърна гръб | StandartNews.com

Кирил Петков даде невероятно обяснение за разлома в „Продължаваме промяната”. Той окончателно лъсна по време на гласуването за закупуване на новите 8 изтребителя Ф-16. Обявяващата се за най-натовска партия – „Промяната”, отказа единодушно да подкрепи модернизацията на българската армия с натовски изтребители. 11 от депутатите на Петков се въздържаха в гласуването, а самият Асен Василев единствен от ПП избра да бъде заедно с БСП и Възраждане и гласува „против”.

ВИЖ ОЩЕ: Асен Василев гласува срещу Кирил Петков. Разломът лъсна

"Имахме голяма дискусия за гласуването за изтребителите и решихме всеки да гласува по съвест", заяви Кирил Петков. Въпреки това той обяви, че не вижда как групата на ПП може да се разцепи и някои депутати да подкрепят евентуално правителство на Борисов.

В партията на Кирил и Асен обаче много сериозно се говори, че са оформени три лагера – на Петков, на Василев и на новия силен човек в ПП Даниел Лорер. Петков и Василев имали диаметрално противоположни възгледи по всички основни въпроси – от дефицита, до управлението. Затова прагматиците в ПП се ориентирали около Лорер, който за разлика от Кирил и Асен може да говори с всички групи и депутати в парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай