Радев си пожела той да управлява държавата

Той напомни, че отдавна е снел доверие от кабинета на Бойко Борисов

Радев си пожела той да управлява държавата | StandartNews.com

"Нямаше да се краде, ако аз управлявах България. Откакто ни управлява г-н Борисов смъртността расте, а България се стопи със 600 000. И недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици". Това декларира президентът Румен Радев пред журналисти в Елин Пелин, където е на посещение.

Като напомни, че отдавна сне доверие от кабинета на Бойко Борисов, президентът каза, че от години апелира да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността.

При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хваля, коментира още Радев в отговор на въпрос.

Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават тези права, каза още държавният глава. Той заяви, че е недопустимо да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани.

Румен Радев отговори на журналистически въпроси след като посети иновативна компания, специализирана в производството на соларни технологии, а по-рано се срещна с кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов, който е от БСП.

Президентът поздрави работниците и ръководството на предприятието, че въпреки неравностойната конкуренция със сходни компании по целия свят и които са получили помощ, а тази фирма още не е получила подкрепа от държавата, е възстановила производството си, благодарение на съвременен мениджмънт и иновативност.

Радев коментира още, че където местната власт си е на място, както кмета на Елин Пелин, и е ангажирана с развитието на младите хора, образование, спорт, с подкрепа на млади семейства и на бизнеса, нещата се получават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай