Проверяват къщи за гости на семейството на Йончева

Върховна касационна прокуратура се е самосезирала по повод публикация в пресата, че семейството на депутатът от БСП Елена Йончева, водач на червената листа за евероизборите, е построило три къщи на Черноморието, близо до курорта Лозенец

Проверяват къщи за гости на семейството на Йончева | StandartNews.com


   Върховна касационна прокуратура се е самосезирала по повод публикация в пресата, че семейството на депутатът от БСП Елена Йончева, водач на червената листа за евероизборите, е построило три къщи  на Черноморието, близо до курорта Лозенец. По проекта са били усвоени 400 000 лева европари.
"Данните, съдържащи се в публикацията сочат на евентуално извършено престъпление по чл. 248 а ал.3 от НК по повод изградени къщи за гости по проект по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони", пишат от пресцентъра на ВКП. Данните обаче били недостатъчни, поради което се налага извършване на проверка, възложена на Главна дирекция "Национална полиция". Щяла да бъде извършена документална проверка на проекта, като на място установено дали къщите за гости се ползват по предназначение. Определен е едномесечен срок за извършване на полицейската проверка.
 "Нямам повече информация по  случая, но щом е разпоредено ще извършим проверката", каза вътрешният министър Младен Маринов в предаването "Още от деня" на БНТ.
 Самата Елена Йончева отрече да има нещо общо с къщите за гости, построени от бащата на нейнота дете арх. Пламен Тодоров. "Моя свекър е управител още преди да познавам това семейство", каза пре Епицентър Йончева.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай