Провал! Парламентът си даде ваканция до след Великден

Тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че иска да направи правителство с ПП-ДБ

Провал! Парламентът си даде ваканция до след Великден | StandartNews.com

Избирането на председател на Народното събрание ще се случи след Великден. Депутатите ще се съберат в пленарната зала отново идната сряда в 10 часа.

След фалстарта с избора на председател на 49-ото Народно събрание и днес продължават разговорите по законодателните приоритети на парламентарните сили. Вчера стана ясно, че изборът на председател на практика ще зависи от тях.

Тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че иска да направи правителство с ПП-ДБ.

"Имаме много ясни задачи - правителство между тези две партии, правим всичко възможно, въпреки Атанас Атанасов. Днес ще направим две комисии от двете групи - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - правна и финансово-бюджетна, за да разгледаме бюджетна програма. Нашият основен приоритет е правителство между ГЕРБ и ПП. Готови сме на много компромиси", заяви Бойко Борисов.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че се надява да бъде направена следващата стъпка с излъчване на работни групи от ПП-ДБ и от ГЕРБ, които да обсъдят заложената като основа законодателна програма, за да се прецени дали вариантът с ротационното председателство на НС може да сработи с реален смисъл. В отговор на въпрос дали може да се намери съгласие за правителство Петков уточни, че става въпрос единствено за обща законодателна програма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай