"Промяната" пак на лов за "добрите" депутати

Има опит за вкарване на няколко милиарда допълнителни разходи в бюджета

"Промяната" пак на лов за "добрите" депутати | StandartNews.com

През последните две седмици стана ясно кой кой е в парламента. Ще направим всичко необходимо да реализираме мандата, но няма да бъде лесно, тъй като търсим още гласове, които да застанат зад добрия път за България, заяви пред БНТ заместник-председателят на комисията по бюджет и финанси Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната".

По думите му има опит за вкарване на няколко милиарда допълнителни разходи в бюджета, с цел набавяне на избиратели на "новата четворна коалиция".

Той допълни, че "Газпром" може да бъдат за допълващи количества природен газ, но не и за основни, тъй като при обратен сценарий не даваме добър знак към останалите доставчици, че България може да бъде надежден партньор. Каза, че от БСП се появяват сигнали, които не са коментирани в коалицията, по отношение на газовите доставки.

Събрутев коментира, че вотът на недоверие е бил разбит на пух и прах по време на дебатите, тъй като дори германският финансов министър е похвалил икономическата политика на правителството.

За евентуална коалиция с "Има такъв народ" Сабрутев каза, че рискуват в даден момент да се повтори сценария от последния месец.

Допълни, че биха преговаряли с ГЕРБ, само ако Борисов се оттегли.

Готови сме за избори, но имаме държавническо мислене, ще направим всичко необходимо да запазим икономическата стабилност и парламентът да продължи работа. Сабрутев изрази надежда, че ще намерят допълнителните 6 гласа.

Венко Сабрутев критикува прокуратурата, че не са действали активно по казуса с КТБ, както и строежа на магистрала "Хемус".

Според него управлението досега е позволило да спрат множество течове, което е позволило да бъдат увеличени пенсиите, което не е предизборно.

Критикува и Комисията за защита на конкуренцията, че не върши необходимото по отношение регулацията на цените на горивата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай