Неделя,

"Промяната" пак на лов за "добрите" депутати

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
2479
"Промяната" пак на лов за "добрите" депутати
A
A
A

През последните две седмици стана ясно кой кой е в парламента. Ще направим всичко необходимо да реализираме мандата, но няма да бъде лесно, тъй като търсим още гласове, които да застанат зад добрия път за България, заяви пред БНТ заместник-председателят на комисията по бюджет и финанси Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната".

По думите му има опит за вкарване на няколко милиарда допълнителни разходи в бюджета, с цел набавяне на избиратели на "новата четворна коалиция".

Той допълни, че "Газпром" може да бъдат за допълващи количества природен газ, но не и за основни, тъй като при обратен сценарий не даваме добър знак към останалите доставчици, че България може да бъде надежден партньор. Каза, че от БСП се появяват сигнали, които не са коментирани в коалицията, по отношение на газовите доставки.

Събрутев коментира, че вотът на недоверие е бил разбит на пух и прах по време на дебатите, тъй като дори германският финансов министър е похвалил икономическата политика на правителството.

За евентуална коалиция с "Има такъв народ" Сабрутев каза, че рискуват в даден момент да се повтори сценария от последния месец.

Допълни, че биха преговаряли с ГЕРБ, само ако Борисов се оттегли.

Готови сме за избори, но имаме държавническо мислене, ще направим всичко необходимо да запазим икономическата стабилност и парламентът да продължи работа. Сабрутев изрази надежда, че ще намерят допълнителните 6 гласа.

Венко Сабрутев критикува прокуратурата, че не са действали активно по казуса с КТБ, както и строежа на магистрала "Хемус".

Според него управлението досега е позволило да спрат множество течове, което е позволило да бъдат увеличени пенсиите, което не е предизборно.

Критикува и Комисията за защита на конкуренцията, че не върши необходимото по отношение регулацията на цените на горивата.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички