Проф. Константинов изригна! Прочете присъдата на изборите

Направи коментар за скандала с машините

Проф. Константинов изригна! Прочете присъдата на изборите | StandartNews.com

Коментар от топ специалист пред Блиц за избухналия скандал с машините за гласуване днес.

"Пълна утилизация на машините. Съгласен съм с Делян Пеевски. Заради доклада на ДАНС изборите трябва да бъдат отменени. При такива условия не може да има избори.

Подобна ситуация имаше при Ирландия. Там тогава тотално премахнаха машините. В цял свят машините са премахнати. Брюксел е единственото място в Европа, където са останали, но Брюксел е град".

Това каза математикът проф. Михаил Константинов по повод избухналия днес скандал с машините за изборите.

"Град Брюксел и 3 села наоколо гласуват с машини. Кое е лошото в машините? Примерът е с Ирландия. Тя е високотехнологична страна, ние може само да ѝ завиждаме. По-добре е от Германия в известен смисъл.

Там си купиха преди няколко години машини, подобни на нашите. Сумата беше грандиозна - 56 милиона лири. Осигуриха си 100% машинно гласуване.

На другата година всички машини бяха унищожени или утилицирани. Дадоха още малко пари, защото това също е скъпо удоволствие. И защо ги унищожиха? Не защото машините се издъниха, а защото обществото изпадна в нашата ситуация. Започнаха спорове – хубаво е с машините, лошо е с машините, дайте машини...

На властите им писана и махнаха машините, защото разделиха обществото. Това руши доверието в изборния процес. Кратко и ясно: Всяко нещо, което повишава доверието в изборния процес е добро и всяко нещо, което намалява доверието в изборния процес е лошо!"

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Рундю
преди 6 месеца

Ма да изригна и аз бе лайнари от Стандарт.Тива е типичното ви тъпняшко заглавие.Това можете- това пишете.Какъв специалист е този страдаш от логорея старец с още 19 психични заболявания Ми идете и при специалистите в Курило.Тамошната болница обитават Наполеон,Цар Симеон,Циолковски.Те са по-умнички от тоя гнусен гном,мамицата ви долна пуешка!!!

Откажи
Иванов
преди 6 месеца

Защо да гласуваме с машини? Живота ни, парите ни се управляват от машини, а ние се плашим за едни избори. Не може изборите да са неуправляеми!!! Важи не само у нас, а на всякъде по Света, дори и в САЩ. Ако изборите не са управляеми, следващ етап е да бъдат забранени. А къде е демокрацията? Демокрацията свършва на границата между хората и политиците.

Откажи