Петков хвърли милиардни обвинения към Слави, пазари 8 от депутатите му

Премиерът в оставка призна, че отиваме към избори, каза с кого ще се прегърне

Петков хвърли милиардни обвинения към Слави, пазари 8 от депутатите му | StandartNews.com

Поредни обвинения за милиарди отправи премиерът Кирил Петков към ИТН и Слави Трифонов без да даде нито едно доказателство за думите си. Но в същото време призна, че разговаря за подкрепа с 8 от депутатите на ИТН.

Миналата седмица блокирахме поредната поръчка за 1,5 млн. за пътища. Сложихме изискване Бойко Рашков да разследва корупцията по нов закон и те – ИТН, решиха да дръпнат ръчната спирачка, заяви Петков в интервю за Нова тв. Попитан дали 1,5 млрд. лв.  са причината Слави Трифонов да спре преговорите за кабинет, Петков заяви: „В комбинация - милиард и половина плюс Бойко Рашков да бъде един независим орган за разследване на корупцията.”.

Премиерът в оставка продължи с обвиненията си, че ИТН са излезли от правителството, когато то спря 3,9 млрд. за пътища, въпреки че регионалният министър доказа с документи, че ангажиментите за разплащане на тези средства са на „Продължаваме промяната” и финансовия министър Асен Василев.

Петков се нахвърли и персонално върху Гроздан Караджов, заявявайки че докато министърът в оставка бил отпуск, безпроблемно се давали пари на общините. Когато Караджов се върнал, започнал да ги бави. Гроздан Караджов като го няма работата върви, страшно облекчение е, каза Петков.

Няма опция, при която Слави Трифонов да е наш партньор отново, отсече Петков.

И без капка неудобство разказа как е разговарял за подкрепа с 8 от депутатите на ИТН. Има още свестни хора при ИТН. Жал ми е да видя свестни хора, които заради лоялност към лидера си продължат да действат така, че да хвърлят България в риск. Виждат, че той ги хвърля под автобуса, каза Петков. Но накрая си призна, че едва ли получи подкрепата им. Затова повече нямало да разговаря с тях.  Тези 8 души още имат своя избор, но не знам дали е възможно, каза Кирил Петков.

Най-вероятно ще вървим на избори, призна премиерът в оставка. Мандатът е в Корнелия Нинова, тя трябва да реши как да действа, заяви още той. Петков съобщи, че едва ли ще има предизборна коалиция с Демократична България. По-скоро ПП щели да се съюзят с ДБ и БСП след изборите. Целта ни е да имаме 121 депутати, сега не ни достигнаха четирима, убеден съм, че след новите избори ще имаме много повече, каза Петков.

Той невъзмутимо заяви, че не вижда нищо скандално и притеснително в записа от сбирката на Демократична България, на която се обсъжда създаването на институция-букалка в лицето на Бойко Рашков и отстраняване на Тошко Йорданов като председател на ПГ на ИТН. Призна, че условието за Бойко Рашков шеф на КПКОНПИ преди края на преговорите е било поставено умишлено заради ИТН. Чухме се с Христо Иванов след изтичането на записа, но не сме го коментирали. Не видях нищо толкова страшно, нито толкова драматично. Беше поредната Македонияяя, едни хора си играят на куклен театър, каза Петков и обяви, че не се страхува от разследване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай