Пеевски: Президентът се опитва да обърка посоката на държавата. Да си прочете правомощията

Този срамен епизод от политическата ни история приключва, заяви председателят на ПГ на ДПС

Пеевски: Президентът се опитва да обърка посоката на държавата. Да си прочете правомощията | StandartNews.com

С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях.

Тази позиция изрази председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, съобщават от пресцентъра на партията. 

Неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие, казва още той.

Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност, заяви Пеевски.

С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля  и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори, категорчен е председателят на ПГ на ДПС.

Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва, казва още той.

България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората, заключва Пеевски.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
8 Коментара
Д.Маринова
преди 4 месеца

Пеевски има данни за премиер и,ако е ще бъде в пъти по-добър от Денков.

Откажи
Хайл 14/88
преди 4 месеца

Ти нормална ли си или си спала на мокри вестници???? На това прасе,заедно с тиквата,асен,киро,денков,тагарев мястото им е в БЕЛЕНЕ и не да лежат в килиите а да копаят основите на АЕЦ БЕЛЕНЕ

Откажи
онуфри
преди 4 месеца

Пеевски, Денков и компания 🤬

Откажи
Дедовия
преди 4 месеца

Посоката на България я обърка не Радев, а оня, дето преди 23 години натресе тебе и майка ти в политиката. Тепърва всички българи ще теглим от тая работа, но като гледам, на никого не му пука. Да теглим тогава, хак ни е!

Откажи
ness
преди 4 месеца

Искате ли нови усещания в СЕКС?! независимо от възрастта: желязна ерекция цяла нощ, няма да свършите бързо: орален, aналeн и вагинален секс колкото искате, увеличена издръжливост до 10 ПЪТИ по-дълго, ярки оргазми и за двамата, по-добър вкус на спеpма: тя ще иска да яде повече! Вижте----- https://ssur.cc/stimulx

Откажи
Мемет
преди 4 месеца

Куp в гъ3a искаш ли

Откажи
Бунтата
преди 4 месеца

Ей,ГЛИГАН УВИСНАЛ!!!! ХОДИ СИ ПРИ ДОГАН И СИ ДРЪНКАЙ ЗА НЕГО И ЗА БАНКЯНСКИЯ БОКЛУК!!!!ЗА ОРЕЗИДЕНТА НЕ ГОВОРИ НИЩО,ЧЕ ВИ СЕ ВИДИ КРАЯ!! ДА ПУКНЕТЕ ВСИЧКИ БОКЛУЦИ

Откажи
emmi49
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може------ https://tyny.to/sunex

Откажи