Пеевски: ДПС ще освободи България от олигархията

Христо Иванов няма да овладее прокуратурата и КОНПИ, каза председателят на ПГ на ДПС

Пеевски: ДПС ще освободи България от олигархията | StandartNews.com

Няма да овладее прокуратурата, няма да овладее КОНПИ. България ще бъде свободна от олигархията и това ще го направи ДПС. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента по повод съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Христо Иванов рекетира държавата, тласка я към избори

"Христо, като го гледам, според мен е от най-древната професия - просто една сладка куртизантка, която лъже, после си признава, сяда по скутове, после излиза обиден, сърдит", каза Пеевски.

"А сега сериозно, колеги. Христо Иванов винаги е пречил ДПС да бъде с тази демократична общност. Исторически знаете. Както беше ОДС и т.н, ние сме подкрепяли. Демокрацията като цяло е дошла благодарение на ДПС”, припомни Делян Пеевски.

Не може един човек да иска да изолира една партия и едни хора. За Христо Иванов хората от ДПС са второ качество. Това трябва да приключи. Хората от ДПС са български граждани и са равни с всички хора. Те имат своето представителство в наше лице, затова са ни изпратили тук, да защитаваме техните интереси. И така ще бъде, категоричен бе председателят на ПГ на ДПС.

Да не принизява нещата, че проблемите му са с Пеевски. Пеевски го нямаше няколко парламента. Защо тези хора не кореспондираха с ДПС, а натикваха постоянно с лъжи и мазане ДПС в ъгъла, заяви още Пеевски.

"Просто болката им е, че сега ДПС има ясен глас и изразява това, което искат нашите хора. И затова съм тук - да бъде чуван високо гласът на хората от ДПС. И така ще бъде. Виждам, че много ги боли за това, но да го осъзнаят”, каза народният представител.

„Няма как да се случи Христо Иванов и NGO-тата, които представлява, зад които стои българската олигархия. Защото Христо Иванов е просто един малък, сладък слуга на българската олигархия, който тича по офиси. Виждал съм в телефона му кой му е номерът на бързо набиране - най-големия олигарх. Нека той да дойде и да каже кой е неговият чичко шеф, който го командва и го привиква на една близка улица тук, командва си го и го прави каквото иска”, продължи Делян Пеевски.

Христо няма собствена воля. Виждам, че от това го боли. Иска в услуга на този олигарх и олигархията като цяло…Той обича да ходи по офиси, да се вози по колите им, да си говори за музеи в тези коли. Това е смешно - как си е говорил за някакъв музей. Разбира се, когато седне с един олигарх в колата, си говори за някакви други неща. Така ми се струва. Като го гледам как гузен обясняваше после за какво става въпрос", каза още депутатът от ДПС.

"Ако мислят, че олигарсите ще овладеят България, много бъркат. През натиски, през NGO-та, сигнали в чужбина... Знаете, че мен ме омаскариха по този начин Христо Иванов и неговият шеф. Това няма да се случи. Истината винаги излиза, нещата се променят и в света, и навсякъде. Всичко ще стане ясно и лицата, които са омаскарявали хора, които са им ставали жертва, ще понесат отговорност", каза Пеевски.

На въпрос опита ли се днес Христо Иванов да се заиграе с етническата карта, Делян Пеевски отговори: Христо Иванов е готов с всякакви карти да се заиграе, защото трябва да осъществи мисията на своя олигарх, който иска да владее България.

Попитан дали размяната на реплики между него и Христо Иванов не приближава държавата към избори, Пеевски отговори: „Не, Христо Иванов е просто частичка от тяхното обединение. Аз си разговарям с другите и нямам проблем. Бъдещето на управлението не зависи от Христо Иванов. Христо Иванов се надценява. Подвежда ги, защото е по-отдавна в играта.”.

Просто трябва да разберат – времето на олигархията свърши, отсече делян Пеевски.

Олигарсите вън! Властта в парламента, а не в офисите и лимузините, категоричен бе той!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Трол
преди 2 месеца

Пеевски е олигарх.

Откажи