Партньорите станаха на кълбо заради Бинев

Партньорите станаха на кълбо заради Бинев | StandartNews.com

Вълненията около оглавяването на парламентарната Комисия по култура и медии от Слави Бинев се превърнаха в театър на абсурда на коалиционно ниво. След като в разум и съгласие той бе избран от депутатите от ГЕРБ и РБ, под напора на все още слабите граждански протести партньорите започнаха сложен танц.

Самият Бинев първоначално отвърна, че е готов да се откаже от поста, ако бъдат отменени съответно и оспорваните от Фронта назначения на Исмаилов и Пенев.

В бойкота срещу Слави Бинев обаче се включи Министерството на култура воглаве с Вежди Рашидов, а избраниците от Блока заплашиха да спрат да посещават заседанията на комисията. Плахи призиви за неговото оттегляне във Фейсбук отправиха вицепремиерът Меглена Кунева и лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Втората вълна от недоволство Бинев посрещна с обяснението, че политическата атака срещу него е организирана лично от премиера Борисов, с когото те имат дълга история на противоборства.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов защити колегата си и посочи, че до момента не е чул нито един сериозен аргумент за исканата оставка на Слави Бинев. "В случая аз не виждам желание от страна на тези, които протестират, да търсят решение на проблема. Виждам дискриминационна позиция. Поканихме ги да разговарят, за да чуем поне един аргумент. До момента не съм чул нито един сериозен аргумент", заключи собственикът на "СКАТ". Каква ще бъде развръзката на културната свада обаче все още е загадка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай