Папазов: Продължават проверките за нерегламентирани превози

Над 1450 са извършените проверки до днес

Папазов: Продължават проверките за нерегламентирани превози | StandartNews.com

Стамболийски. "Заедно със служителите на Националната агенция по приходите (НАП) и КАТ, Министерството на транспорта ще продължи проверките сред автомобилните превозвачи". Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в Стамболийски. Той обясни, че извършените проверки до днес са над 1450.

„Глобите вече са почти 100 на брой. До вчера на 17 автомобила са отнети номера, както и на два микробуса, които са хванати в нарушение", каза Папазов.

Има информация за нерегламентиран превоз на пътници, както и за това, че се е увеличил пътникопотокът в някои от отсечките, стана ясно от транспортния министър. Той изтъкна, че явно има резултат от проверките.

Транспортното министерство ще продължи да се бори срещу сивия сектор. Така Папазов отговори на въпрос кои искания на превозвачите ще изпълни. "Другите им искания по-скоро не са към нашето министерство, но по тези въпроси се опитваме да съдействаме", допълни той.

„Според мен, въпросът за апаратите, които трябва да има в автобусите, трябва да генерално да бъде решен – или да се премахнат апаратите, или да се да се въведат, защото това отлагане води само до нежелателни конфликти ситуации", коментира още Папазов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай