Пак отложиха дебатите за заема

Пак отложиха дебатите за заема | StandartNews.com

Разискванията по рафитикацията на новия заем, предложен от Министерство на финансите, са отложени. Това стана малко след началото на редовното пленарно заседание на Народното събрание по искане на съпредседателя на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов.

"Това е отговорна задача и можем да вземем решение, след като изключително добре се запознаем с основанията за изискването", посочи той. И поиска време, за да може всички депутатите да получат становището на вносителя и на експерти, за да вземат решение.

Червеният депутат Георги Кадиев обаче поиска продължаване на дебатите, "тъй като народът чака да види нашето решение". "Това в момента е един грозен алъш-вериш, покупка на парламентарни групи", каза той.

След гласуването народните представители от опозицията започнаха да викат "Оставка", на което председателят на парламента Цецка Цачева реагира гневно. "Напишете в писмен вид оставките си и ги депозирайте в деловодството", отговори им тя.

Както "Стандарт" вече писа, предстоят срещи между четирите партии, подкрепящи кабинета, за да се стиковат позициите им. Вчера от АБВ и "Патриотичния фронт" бяха склонни да гласуват "против".

"Атака" с опит да блокира кворума

В началото на заседанието пък парламентарната група на "Атака" направи опит да блокира кворума и работата на Народното събрание. От партията на Волен Сидеров са разпратили писма до всички групи без ГЕРБ и Реформаторския блок с призив да не влизат в зала.

"Стоп не влизайте в залата, не правете кворум, така престъпният военен заем няма да мине. Не ставайте златен пръст за колониалния режим", гласи писмото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай