НС реши! Цонев шеф на бюджетната комисия, Борисов - на външната

Комисията по въпросите на ЕС оглави Кирил Петков

НС реши! Цонев шеф на бюджетната комисия, Борисов - на външната | StandartNews.com

След като парламентарните групи на "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" (ИТН) напуснаха пленарната зала на Народното събрание заради разпределението на комисиите, депутатите продължиха тяхното попълване.

ВИЖ ОЩЕ: Напрежението ескалира. Опозицията напусна пленарната зала

Комисията по икономическа политика и иновации оглави Хамид Хамид от ДПС. Заместник-председател стана Александър Иванов от ГЕРБ, както и от ПП/ДБ Владислав Панев.

Председател на Комисията по енергетика стана Делян Добрев, а негови заместници са Рамадан Аталай от ДПС и Радослав Рибарски от ПП/ДБ.

Председател на Комисията по регионална политика стана Николай Нанков от ГЕРБ, а за заместници бяха избрани Танер Али от ДПС, както и Йордан Иванов от ПП/ДБ.

Председател на Комисията по външна политика стана Бойко Борисов, а негови заместници станаха Екатерина Захариева, Даниел Лорер от ПП/ДБ и Филиз Хюсменова от ДПС. Народните представители гласуваха с 161 гласа "за" и 1 глас "против", без "въздържали се".

Господин Борисов вече е изпран, отчете Радостин Василев. Congratulations, г-н Борисов, обърна се към него независимият депутат, предаде news.bg. Той поздрави и Делян Пеевски, че превърнал ПП/ДБ в посмешище.

Комисията по конституционни въпроси оглави Радомир Чолаков.

Председател на Комисията по бюджет и финанси стана Йордан Цонев от ДПС.

Комисията по въпросите на ЕС оглави Кирил Петков, а заместник-председател станаха Деница Симеонова от ПП/ДБ, Деница Николова от ГЕРБ о Цветан Енчев от ДПС.

Комисията по отбрана бе поета от Христо Гаджев от ГЕРБ, негови заместници станаха Калоян Икономов от ПП/ДБ и Джейхан Ибрямов от ДПС.

Вътрешната комисия отиде при Десислава Атанасова от ГЕРБ, заместник-председатели станаха Маноил Манев от ГЕРБ, Людмила Илиева от ПП/ДБ и Ахмед Ахмедов от ДПС.

Председател на земеделската комисия стана Десислава Танева от ГЕРБ, нейни заместници са Ализан Яхова от ДПС и Росен Костурков от ПП/ДБ.

Комисията по социални въпроси оглави Деница Сачева от ГЕРБ, ПП/ДБ излъчиха за заместник-председател Искрен Арабаджиев, а от ДПС - Севим Али.

Комисията по образование отиде при ГЕРБ в лицето на Красимир Вълчев, вторите посочиха Елисавета Белобрадова, а от ДПС - Дженал Топалова.

Председател на Комисията по децата, младежта и спорта стана Небие Кабак от ДПС, заместници станаха от ГЕРБ Красен Кралев и от ПП/ДБ - Петър Куленски.

За председател на Комисия по здравеопазването бе определен Костадин Ангелов от ГЕРБ/СДС, а негови заместници ще са Джевдет Чакъров от ДПС, Васил Пандов и Александър Симидчиев от ПП/ДБ.

Комисията за борбата с корупцията оглави Рая Назарян от ГЕРБ/СДС, а зам.-председатели ще са Сезгин Мехмед от ДПС и Михал Камбарев от ПП/ДБ.

Комисията по културата и медиите пое Вежди Рашидов от ГЕРБ/СДС, а негови зам.-председатели ще са Тома Биков, Стоян Михалев от ПП/ДБ и Фатме Рамадан от ДПС.

Председател на Комисията за контрол над службите оглави Даниел Митов от ГЕРБ/СДС, като негови заместници не бяха избрани.

Комисията по електронно управление и информационни технологии оглави Божидар Божанов от ПП/ДБ, а негови зам.-председатели ще са Павел Христов от ГЕРБ/СДС и Павлин Кръстев от ДПС.

Комисията по околната среда и водите оглави Станислав Анастасов от ДПС, а негови зам.-председатели ще са Младен Шишков от ГЕРБ/СДС и Татяна Султанова от ПП/ДБ.

Председател на Комисията по транспорт и съобщение стана Халил Летифов от ДПС, а негови зам.-председатели ще са Андрей Румчев от ГЕРБ/СДС и Настимир Ананиев от ПП/ДБ.

Не бе определен шеф на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество, като зам.-председатели станаха Мюмюн Мюмюн от ДПС, Илияна Жекова от ГЕРБ/СДС и Калина Константинова от ПП-ДБ.

Комисия по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите оглави Хайри Садъков от ДПС, а Евгения Алексиева от ГЕРБ/СДС и Васил Стефан от ПП/ДБ ще са зам.-председатели.

Комисията по политиките за българите извън страната остава без председател, а зам.-председатели ще са Илтер Садъков от ГЕРБ/СДС, Антоанета Цонева от ПП/ДБ и Илхан Хакъ от ДПС.

Комисията по туризъм също остана без шеф, а за зам.-председатели бяха избрани Любен Дилов от ГЕРБ/СДС, Любен Иванов от ПП/ДБ и Хатидже Георгиева от ДПС.

Към този момент единствено Комисията по правни въпроси имаше избран председател от 17 май - Стою Стоев от ПП. 

ВИЖ ОЩЕ: ДПС с ключови промени в две комисии

Преди това мнозинството в Народното събрание избра депутата от ДПС Делян Пеевски за член на комисията по правни въпроси със 164 гласа "за", като освободи народния представител Гюнер Ахмед. Против участието му в комисията гласуваха само от "Има такъв народ". С друго решение Пеевски беше освободен като член на комисията по конституционни въпроси. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай