Нов обрат! "Промяната" разтури управлението, Петков безобразно обиди Габриел (ВИДЕО)

никога не съм се съгласявал да участвам в кабинет с този състав, сопна се Николай Денков

Нов обрат! "Продължаваме промяната" разтури управлението, защото не успя да задържи цялата власт за себе си. Николай Денков отказа да е част от кабинета, предложен от Мария Габриел. А Кирил Петков безобразно нападна и обиди Габриел.

ВИЖ ОЩЕ: Обрат! Габриел реши съдбата на кабинета. Ето министрите (НА ЖИВО)

"Предложеният състав на проектокабинета днес в папката, представена пред президента, не е съгласуван с преговорния екип на ПП-ДБ", обяви Николай Денков.

ВИЖ ОЩЕ: Нов скандал! Денков скочи срещу кабинета "Габриел"

С други думи това е проектосъстав на ГЕРБ-СДС без да е съгласуван с нас. Второ, немалка част от номинираните за министри не да давали съгласие да участват в такъв кабинет, продължи Денков.

ВИЖ ОЩЕ: ПП-ДБ се пропука. Христо Иванов подписа кабинета, останалите - не

И хвърли бомба: "Включително и аз никога не съм се съгласявал да участвам в кабинет с този състав".

ВИЖ ОЩЕ: Изненадата в кабинета. Кой е Валентин Мундров?

При това положение съм подготвил декларация, с която заявявам, че не искам да бъда номиниран за състава на този Министерски съвет, продължи премиерът в оставка.

Трето, няма съгласие и по текста на споразумението. Да, то беше обсъждано, но останаха спорни текстове, които така и не бяха обсъдени докрай, каза още той.

Академикът съобщи, че не било постигнато решение на органите на ПП-ДБ за участие в обявения кабинет или за подписването на каквото и да е било споразумение. От там предупредили партньорите си, че след като се договорят, ще имат нужда от време, за да получат съгласие от колективните си органи. Според Денков не е било нужно и всичко това да се случва още в първия ден от връчването на мандата.

"Всичко това ни кара да смятаме, че през последните дни нямаше идейно от другата страна желание за преговорен процес, а се е симулираш такъв", каза академикът.

Денков обяви, че Тагарев не е бил ябълката на раздора в коалицията. Пред всичките тези дни на преговори нито веднъж, повтарям нито веднъж, името на г-н Тагарев не е стояло като въпрос да бъде сменян, заяви Денков. 

Видимо бесен, Кирил Петков директно нападна Мария Габриел. 

"Всички тези месеци имах базово доверие на Мария Габриел. Днес го беше безвъзвратно загубено. Тя се подаде на натиск. Тя се подаде на натиска на г-н Борисов, предполагам, че и на натиска на г-н Пеевски. Тя днес показа, че няма качествата да бъде премиер", заяви Петков. 

За да бъдеш премиер, трябва да имаш базов интегритет, смелост, лидерски умения и да не се навеждаш. Жал ме е за нея, продължи Петков.

За г-н Борисов ме е срам, защото за всичките тези дни той не се яви нито за ден да преговаря с нас. Не вдигаше телефоните, нямаше го, използва четири дни, криейки се зад тях. Нямаше даже мъжеството да застане на масата и да каже: "Аз не мога да приема" или "Мога да приема следния кабинет". Една стара българска поговорка - вълкът козината си мени, но нрава - не, беснееше Кирил Петков.

Днес г-н Борисов избра може би своите страхове, може би своите зависимости, може би своята дружба с г-н Пеевски пред България, продължи Кирил Петков.

В бруталните обиди се включи и Асен Василев, който нарече Габриел "най-младото и най-красиво лице на мафията в България".

Ген. Атанас Атанасов пък призова президента да оттегли указа си, с който праща кабинета за гласуване в Народното събрание, тъй като част от министрите признали, че не са се съгласявали да са чат от кабинета.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай