Найденов: Мотивите на президента са обидни за армията

Найденов: Мотивите на президента са обидни за армията | StandartNews.com

Мотивите, които излага президентът във ветото звучат несериозно и обидно за самите военнослужещи в състава на военното разузнаване. Това каза от трибуната на НС народният представител от ПГ на „БСП лява България" Ангел Найденов, предаде „Фокус". По думите му, НС е въвлечено в безсмислена дискусия, която граничи с разхищение на ценно време.

Според Найденов тези мотиви ни показват, че текстовете и кроежите, са свързани с конкретно лице за длъжността директор „Военна информация". „Мотивите не добавят абсолютно нищо ново в дискусиите, които вече звучаха", каза той. Ангел Найденов попита, дали си струва заложници на това назначение да бъде именно службата.

Според него поправката се персонифицира. „Нека да оставим за секунда тези разсъждения и да хвърлим един друг поглед ,който отсъстваше- нека да погледнем структурата на въоръжените сили. Служба „Военна информация" е част от състава на въоръжените сили на Република България. Има ли други съставни формирования по отношения, на които да се повдига въпросът, да се заемат от цивилни или военнослужещи служители. Няма - защото в отсъствието на подобна тема се вижда значението и отговорностите и функциите, които имат въоръжените сили на Република България по отношение на военната и националната сигурност", посочи още Найденов.

По думите му в НАТО и ЕС повече от 90 % от ръководителите на службите са кадрови военнослужещи. Народният представител от ПГ на РБ Атанас Атанасов каза в реплика, че днес се дискутира кой да бъде назначен за директор на служба „Военна информация", когато е гласуван законът. В дуплика Ангел Найденов отговори, че дебатът е сведен до персоналното назначение, защото по думите му, това са единствените мотиви на президента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай