Народът се произнесе за новия служебен кабинет

Българите са раздвоени

Народът се произнесе за новия служебен кабинет | StandartNews.com

Българите са по-скоро раздвоени в мнението си относно новия служебен кабинет сочи проучване, проведено специално за "Референдум" от "Галъп интернешънъл болкан". 44% одобряват състава на служебното правителство на Димитър Главчев. 40% обаче не го одобряват. 16 на сто не могат да преценят.

Скандалите от последните дни във връзка с МВР, службите и опасенията за политически натиск пък действат по-скоро демобилизиращо на обществените желания за участие в изборите.

Около три четвърти от запитаните смятат, че случващото се в последните седмици ще разколебае българите от гласуване.

18% все пак смятат, че тези скандали във властта ще подействат мобилизиращо преди предстоящия през юни вот. Малцина смятат, че скандалите нямат да повлияят на активността на изборите, а 7% се колебаят.

Независимо от тези нагласи мнозинството от респондентите не смята, че скандалите от последните дни ще повлияят на вота им (61%).

Една пета обаче вижда в скандалите причина за промяна на електоралните си предпочитания. 12% не могат да преценят. 7 на сто пък отговарят директно, че няма да отидат до урните в изборния ден.

Изследването е проведено между 8 и 9 април 2024 г. по специална панелна методика, разработена за предаването "Референдум".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Йокин
преди 2 седмици

Същото, както преди да ни ОБЯЗДЯТ-ПП.ПО ВОЙ ДО НЕБЕСАТА,ОЙ КВО СТАНА!!!

Откажи
Юлия
преди 2 седмици

То това е целта. Народът да се отврати, да не гласува, а мафията да си реди мозайката.

Откажи
А дали
преди 2 седмици

Зависи от теб лично,дали мафията ще бъде на власт?!!!И коня не желае да има конски мухи,но какво от това! Хайде гласувай против мафията и да видим крайният резултат.

Откажи