Мнозинството решава утре за президентското вето

Мнозинството решава утре за президентското вето | StandartNews.com

Утре коалиционното мнозинство ще излезе с окончателна позиция по отношение на президентското вето. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ  Цветан Цветанов  след откриването на конференцията „Заедно за толерантност и недискриминация на малцинствените групи".

„При разговорите, които водим, всеки прави взаимни компромиси. Целта ни е да няма политическа дестабилизация и решенията, които взимаме, да са от пълен консенсус между партии, които формират коалиционното мнозинство – ГЕРБ, РБ и ПФ4, изтъкна Цветанов.

Той обяви, че утре в 16.00 часа партньорите ще се срещнат и ще финализират позицията, която трябва да имат в сряда. Тогава в парламента се гласува както новият министър на социалната политика, така и позицията за президентското вето, наложено върху изборните правила за вот в чужбина.

„Поведението на ПФ е доста по-умерено и по-градивно, отколкото в началния етап, когато започнахме съвместната си работа, защото и те разбират каква е отговорността, с която се натоварват и в не малко от случаите те правят много компромиси. Дори текстовете, които се приемат, са коренни променени от началния им вид и началната позиция", отбеляза Цветанов ден преди разговорите с РБ и ПФ.

Той добави, че в момента вижда не толкова сценарий за сваляне на кабинета, а нажежаване на политическа обстановката във връзка с предстоящите президентски избори. „Отклоняването от дневния ред на обществото, от реалните политики, които могат да стигнат до хората, това също е една възможност за дестабилизация на правителството, но се надявам, че благодарение и на медиите, това няма да се случи", подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай