Младежки бизнес форум откри Росен Плевнелиев

Младежки бизнес форум откри Росен Плевнелиев | StandartNews.com

София. Президентът Росен Плевнелиев откри младежки бизнес форум „Изгряващи звезди". Той ще даде изява на над 500 студенти и ученици, които ще могат да се представят пред мениджъри и представители на държавните институции.

Форумът „Изгряващи звезди" предоставя ще даде възможност за развитие на 37 ученически и 20 студентски компании от страната. Състезанието се организира по програмите на Джуниър Ачийвмънт България – „Учебна компания" и „Учебна компания за студенти". Една от младежките компании ще спечели награда от 15 000 евро. останалите участници пък ще получат призове за „Най-добра учебна компания на България за 2013-та".

Бъдещите предприемачи трябва да разработят своя бизнес идея в рамките на учебната годината. След което трябва да основат фирма по модел на дружество с ограничена отговорност и да набират дялове помежду си.

„Бъдещето на една нация се измерва с това какво правят младите хора в една страна – какво правят, какво са научили, но и дали искат да опитват", коментира президентът. Той уточни, че скоро в страната ще отворят врати няколко фабрики, в които средната възраст на предприемачите на тези фабрики е под 30 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай