Миков: Не скандирайте името ми, ражда се култ

Миков: Не скандирайте името ми, ражда се култ | StandartNews.com

Добро утро, многобройно народно представителство! С този свеж поздрав парламентарният шеф Михаил Миков разведри обстановката в пленарна зала преди гласуването на оставката на правителството. Остроумните му забележки продължиха по време на цялото пленарно заседание в четвъртък. Шегите на председателя не спряха и в петък. Депутатите от ГЕРБ толкова ги харесаха, че в хор започнаха да викат: "Мишо, Мишо, Мишо..!"

"Благодаря ви, не скандирайте, така се раждат култовете към личността", каза им скромно парламентарният шеф. Радостта на герберите дойде от закачливите забележки на Миков към заместничка му в Народното събрание и конкурент за лидер на БСП Мая Манолова.

"Уважаеми г-н председател, ще ви помоля да напомните на изказващите се, защото очевидно са го забравили, че България не е нито премиерска, нито президентска, България е парламентарна република", заяви от парламентарната трибуна червената фурия.
"Е, това се знае", съгласи се шефът на парламента.
"Дали ще бъде актуализиран бюджетът на държавата или на НЗОК...", опита се да продължи Мая. Тогава Миков й спря микрофона: "Г-жо Манолова, това за бюджета вече е по същество. По начина на водене довършете". Думите на Миков бяха посрещнати с неистови аплодисменти от страна на ГЕРБ. Дори лидерът Бойко Борисов отбеляза с усмивка, че депутатите му са "много доволни" от начина, по който той води заседанието. Но не и колежката му от БСП Мая Манолова. "Уважаеми г-н Миков, преди малко ме прекъснахте...", каза му тя.
"Еее, много помните, бе", продължи с шегите Миков.

Само ден преди шегите с Манолова парламентарният шеф направи реверанс към Цецка Цачева. "Скоро ще седнете тук и ще можете да ръководите", обърна се той към зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ, която заемаше място му в предишния парламент. Причина за репликата бе настъпилата суматоха в началото на речта на премиера Пламен Орешарски. Оказа се, че фоторепортери и оператори са били допуснати от парламентарния пресцентър на балконите, където по правилник снимането е забранено. Миков им направи забележка. След това обаче му бе докладвано, че разрешението е дадено от шефа на пресцентъра Христо Краевски. "Ама г-н Краевски да ме пита първо. Защото има още няколко дена, дето ... ще си тръгне", закани се Миков. Цачева му направи забележка и депутат номер 1 й отвърна: "Скоро ще можете да ръководите по свой образ и подобие".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай