Миков и Станишев се срещнаха с посланици от ЕС

Миков и Станишев се срещнаха с посланици от ЕС | StandartNews.com

София. Председателят на НС на БСП Михаил Миков и президентът на ПЕС Сергей Станишев се срещнаха с посланици от държави-членки на ЕС, предадоха от пресцентъра на БСП.

По време на срещата бяха обсъдени няколко основни кръга от теми. На първо място председателят на БСП представи предизборната платформа на партията и акцентите в нея, които ще са водещи по време на кампанията и най-вече след нея: развитие на енергийния сектор - със задвижването на проектите АЕЦ „Белене", „Южен поток" и АЕЦ „Козлодуй"; прогресивното подоходно облагане, осигуряване на нови работни места, развитие на индустриализацията, балансирано разпределяне на средства за регионите и превръщането на образованието и здравеопазването в приоритети.

Президентът на ПЕС Сергей Станишев представи и визията на евросоциалистите за промените, от които се нуждае Европа, а именно поставянето на гражданите и техните нужди в центъра на политиките и управлението на ЕК. Обсъдена бе и темата за ситуацията в Украйна и санкциите на ЕС спрямо Русия. Президентът на ПЕС акцентира на българската страна на въпроса – многобройните българи, живеещи в Украйна; влиянието на затварянето на руския пазар за страната ни, както и въпросът с енергийните доставки.

На срещата Миков и Станишев бяха придружени от Деница Караджова - член на ИБ на НС на БСП, както и водачите на листи на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин и проф. Румен Гечев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай