Лукарски: Предлагаме коалиционно споразумение

Лукарски: Предлагаме коалиционно споразумение | StandartNews.com

Правителство ще има до края на другата седмица, обяви Лукарски

София. „Ние предлагаме коалиционно споразумение, в което всеки, който участва или подкрепя правителството, трябва да поеме своите отговорности". Това заяви Божидар Лукарски по повод снощната среща на Реформаторски блок с представителите ГЕРБ.

„Не трябва да има правителство на малцинството, излъчено само от Реформаторския блок и ГЕРБ", категоричен бе той.

Правителство ще има до края на другата седмица. Срокът е договорен на късната среща снощи, но на нея не са обсъждани министерски постове, увери Лукарски и изтъкна, че тонът на разговорите е бил „доста позитивен и приятелски".

ГЕРБ е партията, която трябва да определи кой да е третият в правителството.

„Тук имаме разминаване. Те и помежду си не са на единно мнение. ГЕРБ търси едно сериозно мнозинство", заяви още Лукарски.

Представителят на Реформаторски блок цитира Бойко Борисов, който е заявил снощи, че ако правителството работи добре и е ползотворно за България, ако получава подкрепата на парламента за важните въпроси, то няма да има проблем да изкара и 4 години. Ако обаче не върви добре, може да има избори след 1 година.

Божидар Лукарски коментира и оставката на неговата приятелка Ива Йорданова от Държавна агенция за българите в чужбина. Той изтъкна, че няма нужда да й бъде защитник и увери, че тя сама може да докаже възможностите си на предстоящия конкурс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай