Лилков: Нямаме намерение да отстъпваме в опозиция

Лилков: Нямаме намерение да отстъпваме в опозиция | StandartNews.com

София. Нямаме намерение да отстъпваме в опозиция. Нашата задача е да подкрепим управление, което да стабилизира държавата, но и да се стабилизираме като здрава коалиция, базирана на твърди принципи. Това заяви в сутрешния блок на ТВ 7 Вили Лилков от Реформаторски блок.

Реформаторският блок ще излезе с единна позиция. Който и от блока да заеме различна позиция в този момент, би направил дълбока грешка, каза Лилков, но уточни, че той и колегите му едва ли ще подкрепят правителство с премиер Бойко Борисов.

Следващото правителство ще управлява 2 години благодарение на широка подкрепа, прогнозира Лилков.

"Ние ще искаме да видим какво предлага ГЕРБ като принципи на управление. Няма да отстъпим от нашата програма. Реформаторският блок е заявил много ясни приоритети. Те се свеждат до една дума - реформи. Това Народно събрание, съответно правителството, ясно, че трябва да решат много кризисни въпроси, които стоят пред държавата и аз смята, че е много разумно, да влезем в хипотезата - две години управление със широка подкрепа, с ясни приоритети, след което да се върви към свикване на Велико народно събрание 2016 г., заедно с изборите за президент", коментира още досегашният общински съветник в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай