Лазаров: Ако има причина, ще подам оставка

Лазаров: Ако има причина, ще подам оставка | StandartNews.com

София. "Ако има причина, ще си подам оставката. Спазвам обаче Закона и винаги съм работел съгласно него", заяви пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той отказа да коментира внесените предложения за промени в закона за МВР с думите: "Назначен съм по действащия Закон и нямам намерение да коментирам бъдещи промени в него".

Става въпрос за проектозакона, внесен от ГЕРБ, с който те искат да върнат предишния регламент главният секретар на вътрешното министерство да се назначава от държавния глава. По време на кабинета "Орешарски" законът за МВР бе променен така, че професионалното ръководство се назначава от Министерския съвет по предложение на министъра на вътрешните работи.

Светлозар Лазаров уточни още, че изпълнението на приоритетите в работата на МВР било видим факт. Той допълни, че органите на разследването процедирали в слечая с изчезналото тефтерче като при всеки останал заявителски материал.

"Не мога да коментирам нещо, което не е станало", каза и ресорната зам. шефка на БОП в ДАНС Ваня Стефанова по повод друго предложение антимафиотите да се върнат в МВР. Тя обаче оцени като изключително добре работещо звеното си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай