Кунева е номинацията за МОН, Бойко я приема

Кунева е номинацията за МОН, Бойко я приема | StandartNews.com

Реформаторският блок номинира вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието. Решението бе съобщено от Найден Зеленогорски, след двучасово извънредно заседание на изпълнителния съвет на РБ.

"Искам специално да отбележа коректната позиция на колегите от ДСБ, които не участваха в гласуването, защото знаете, че те са изразили опозиционно поведение и в този смисъл беше абсолютно нелогично те да коментират номинации за министри в правителството", отбеляза Зеленогорски.

От ДСБ в заседанието участваха Атанас Атанасов, Вили Лилков и Борис Станимиров, но лидерът на Радан Кънев така и не дойде. По-рано излязоха и депутатите от гражданската квота- Гроздан Караджов и Мартин Димитров. Зеленогорски обясни, че Гражданският съвет ще обсъди на свое заседание в понеделник темата за подкрепата на номинацията на г-жа Кунева, но и линията си за поведение- дали ще подкрепят мнозинството или ще останат в опозиция.

Беше издигната само една единствена номинация. Убедени са, че г-жа Кунева ще се справи. Оттук насетне следва заседание на ПГ. Разчитаме на подкрепа на колегите", каза още той.

Божидар Лукарски е изпратил смс до премиера Бойко Борисов, но след това са се чули и по телефона. Премиерът е приел номинацията на Меглена Кунева. 

"Г-н Борисов днес ясно ни каза, че ние днес трябва да вземем решение, информиран е, така че всичко е наред", допълни Зеленогорски. Той изрази убеденост, че Кунева ще се справи по един безупречен начин. "Ние ще предложим цял екип, имаме доста опитни хора, които са работили в сферата на образованието", заключи той.

Благодаря на колегите за това, че бяха единни в мнението си. За мен това е доказателство за желанието на РБ да предлага решения, когато има нужда от такива. Разбира се, ще се извървят следващите стъпки. Това коментира Меглена Кунева, след като бе номинирана за министър на образованието.

Припомняме, че "Стандарт" съобщи новината за номинацията на Кунева още снощи. 

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай