Кунева най-вероятният наследник на Танев

Кунева най-вероятният наследник на Танев | StandartNews.com

Както „Стандарт" писа, Меглена Кунева е предложението на РБ за нов образователен министър на мястото на Тодор Танев, чиято оставка премиерът Бойко Борисов поиска вчера. По обяд представители на блока бяха на среща при министър-председателя. На влизане военният министър Николай Ненчев заяви, че на сбирката им в четвъртък вечер е била обсъждана само кандидатурата на Меглена Кунева. Предложението е дошло от ДБГ.

Даниел Вълчев поставил ребром въпроса: „Знаете, че аз съм най-подходящият за поста, но тъй като ДСБ няма да ме приемат, нека се обединим около кандидатурата на Меглена Кунева", разказаха за „Стандарт" участници в снощните разговори.

Днес премиерът Бойко Борисов е призовал Реформаторите да предложат по-бързо кандидат, за да не се усложнява ситуацията. Изборът е ваш, не бих искал аз вместо вас да предлагам кандидат, казал още Борисов. Междувременно в кулоарите на НС здравният министър Петър Москов изрази увереност, че днес на извънредния Изпълнителен съвет РБ ще успее да се обедини около единна номинация. Официално нямаме кандидатура, когато вземем решение, ще го обявим, каза още Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай