Христо Бозуков с добри новини за земеделците

Парите им ще бъдат разплатени в срок

Христо Бозуков с добри новини за земеделците | StandartNews.com

С добри новини зарадва земеделците ресорният им министър проф. Христо Бозуков.Предстоящите плащания за земеделския сектор ще бъдат направени без закъснения и при спазване на сроковете, увери министър Бозуков на среща с второстепенни разпоредители с бюджетни средства към министерството.

"Ще бъдем безкомпромисни. Приоритетът ни е секторът да функционира нормално и без сътресения. Това не е реваншизъм, такъв няма да има. Който изпълнява задълженията си, няма причина да се притеснява", категоричен беше Бузуков по време на срещата, съобщиха от министерството.

Христо Бозуков поиска отчети за изпълнение на бюджетните рамки на второстепенните разпоредители за 2021 г, както и информация от директорите им за най-належащите оперативни действия и проблеми, пред които са изправени структурите.

Земеделският министър възложи на всяка от тях да представи предложения по Националния план за възстановяване и устойчивост в частта за земеделие.

Целта е да се оптимизира разпределението на средствата в него. Предложенията трябва да са аргументирани и съобразени със Зелената сделка на ЕС, пише в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай