Казак: Очакваме президентът да коригира указа за ЦИК

Казак: Очакваме президентът да коригира указа за ЦИК | StandartNews.com

София. Очакваме президентът да коригира своя указ и казусът да се реши. Това заяви народният представител от ДПС Четин Казак в сутрешния блок на БНТ.

"Президентът назначава представители, предложени от политическите сили. Как президентът избра една от двете кандидатури, предложени от ДПС? Не трябваше президентът да прави подбор, а да назначи всички номинирани от съответните политически сили. Ние не подменяме вота на гражданите. Искаме да се изпълни текстът на закона, в него е записано, че трябва да се съблюдава пропорционалното разпределение на политическите сили", обясни още той.

Казак бе категоричен, че държавният глава "не може президентът да приравнява ДПС с Атака". И уточни, че разликата между двете партии е 11 народни представители. "Като процентно съотношение, разликата между ДПС и Атака е много по-голяма от разликата между ГЕРБ и БСП", допълни Казак.

"Изпратихме протестни писма до посланиците на всички страни, членки на ЕС, до еврокомисаря, очакваме реакции, но повече от това очакваме да коригира президентът своя указ, и да се реши казусът преди реакциите", коментира депутатът от ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай