Каракачанов: ПФ е готов да вземе мандата

Каракачанов: ПФ е готов да вземе мандата | StandartNews.com

София. От Патриотичния фронт са готови да вземат мандата за съставяне на правителство, ако първите две политически сили не успеят да съставят кабинет. Това обяви Красимир Каракачанов след края на срещата между ПФ и президента на РБ Росен Плевнелиев. Консултациите приключили, след като политиците научили за трагедията със самозапалилата се пред сградата на Президентството жена.

По Конституция държавният глава е длъжен да връчи мандат първо на партията с най-много депутати, след това на втората, а третата е по негов избор.

"Заявихме нашата готовност, ако не съумеят първата и втората политическа сила да направят правителство, да вземем третия мандат и да предложим един работещ кабинет", обяви Каракачанов, като сподели, че реално патриотите все още не са запознати с подготвяната от ГЕРБ и Реформаторския блок управленска програма, за да преценят доколко съвпада с техните виждания. Но дори и ако програмите им не се припокриват съвсем, Каракачанов увери, че ПФ е склонен на компромиси, защото "въпросът е във философията на управление, а не в една или две точки от програмата".

„Президентът е прочел нашата програма и констатира точки от нея, които съвпадат с неговите виждания по отношение на средния и дребния бизнес, ревизията в енергетиката", каза още лидерът на ВМРО.

 

 


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай