Кънев: Десните се тревожат от сближаването между ГЕРБ и АБВ

Кънев: Десните се тревожат от сближаването между ГЕРБ и АБВ | StandartNews.com

София. "Сближаването им с АБВ показва защо ние не постигаме споразумение с тях. Знакът на симпатия към Георги Първанов трябва да тревожи всеки десен симпатизант на ГЕРБ. Това ограничава шанса да говорим за промяна в партията". Това заяви председателят на ДСБ Радан Кънев в предаването "Тази сутрин" на бТВ.

"Имаме липса на доверие и липса на законност и хората го виждат". "Реформаторският блок трябва да изпрати в Брюксел човек, който се е доказал. Такъв човек е Меглена Кунева. Такъв човек и Светослав Малинов. Ние не се справяме в икономиката, в енергетиката. Трябва да изпратим човек, който знае какво да прави в Европейския парламент, а не тепърва да се ориентира по коридорите там", обясни той.

Кънев каза още, че Надежда Неински е взела решение да остане в миналото. "Има хора, които са платили много висока лична цена и бих се радвал да бъдат в нашите редици, тук визирам и Надежда Нейнски. Тя избра да бъде в миналото, това си е неин личен избор. Ние сме начертали някакви стъпки за излизане от кризата и ги следваме", допълни той.

"Много бих искал изборите да са 2 в 1, но управляващите отказват. Българската политика се преобръща на база доверието на гражданите. Затова организираме широка обществена коалиция. Трябва да се прояви разум и да се тръгне по пътя на възстановяване на икономиката", каза още председателят на ДСБ.

"Дебатът за оставка на това правителство го водим ние. Аз бях първият български политик, който каза, че след избора на Делян Пеевски това управление няма бъдеще. Трябва да има доверие, за да се управлява. След като издигаш такава кандидатура -значи нямаш доверие, че ще се справиш. Никой не може да свали едно правителство в демокрация. Изборът е в ръцете на ДПС и БСП. Те сами трябва да си подадат оставката. Трябва да има алтернатива", продължи Кънев.

Ще обясним всичките си идеи в страната, обясни Радан Кънев по повод промените, които Реформаторският блок иска да предложи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай