Изритаха медиен шеф заради Захариева

Уволнен е директорът на македонската информационна агенция

Изритаха медиен шеф заради Захариева | StandartNews.com

Уволниха шефа на Македонската информационна агенция след обидни думи към българския външен министър Екатерина Захариева. Зoрaн Ивaнoв нaпиca в „Туитър”, чe бившият гръцкия външeн миниcтър Дoрa Бaкoяни, която e cecтрa нa нacтoящия гръцки прeмиeр Кириaкoc Мицoтaкиc, както и българският външен министър Екатерина Захариева са „фригидни леки жени”.

В ефира на NOVA Екатерина Захариева обяви, че именно подобни изказвания са основната причина, поради която България отказа да подкрепи преговорите на Северна Македония за ЕС.

Балканският сексизъм и езикът на омразата нямат място в Европейския съюз, посочи в студиото на „Здравей, България” вицепремиерът и външен министър на страната ни - Екатерина Захариева.

„Това е основната причина, ние да не можем да кажем „да" в момента, защото когато 30 години не само толерираш, но стимулираш, държавна политика, основана на чиста омраза към българския народ и държава, няма как да започнеш преговори за Европейския съюз. Защото това противоречи на европейските ценности”, обясни Захариева.

Договорът за добросъседство е бил нарушен десетки пъти, посочи още Захариева. Така Северна Македония едностранно е прекратила работата на историческата комисия, коментира нейният член от българска страна - проф. Кирил Топалов.

„В ред отношения не се изпълнява договорът, дори ако щете в този термин, обща история, за който в договора са ясно регламентирани, те не дават дума да се издума”, заяви проф. Кирил Топалов, бивш посланик на България в Северна Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай