Иванов готов да каже "Извинявайте"

Иванов готов да каже "Извинявайте" | StandartNews.com

Правосъдният министър Христо Иванов заяви, че е решен да доведе съдебната реформа докрай. "Готов съм винаги да кажа "Извинявайте", ако съм сгрешил.

Никога не съм усещал, че с господин Цацаров сме извадили томахавките. Между нас двамата няма напрежение", каза Иванов в предаването "120 минути" на bTV. "За да упражняваш властта с успех, ти трябва да се отказваш от власт. Всички "играчи" на терена посвоему разбират тази сериозна специфика", посочи правосъдният министър.

"Имам не само чисти ръце, но и чиста съвест. Ако поставя това под съмнение, ще загубя най-елементарно уважение към себе си", каза още той. "Моята лична цел е в края на това мое усилие ние да имаме много по-независим съд, по-модернизирана съдебна власт. Първото, което трябва да направим, е да направим реформа на самия модел на управление", заяви Иванов. "Има много лобита в съдебната власт, които биха искали нещата в съдебната система да си останат същите. Премиерът обаче много ясно е дал знак днес, че той застава зад реформата. Без това ние не бихме стигнали никъде", подчерта още правосъдният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай