ГЕРБ Враца внесе жалба в РИК

ГЕРБ Враца внесе жалба в РИК | StandartNews.com

Враца.ГЕРБ Враца внесе жалба до РИК Враца за нарушаване на Изборния кодекс от страна на кмета на община Борован г-жа Десислава Тодорова, която е участвала в предизборна среща на ДПС.

Жалбата внесоха Валентин Литов, областен координатор на ГЕРБ Враца и Петя Аврамова, кандидат за народен представител от областта.

"По сигнали на граждани в момента полицията работи по схема за купуване на гласове във Враца. Притеснени сме, че в областния център и по общините се развива такава схема за купуване на гласове. Има реална опасност вотът на врачани да бъде подменен", алармира Петя Аврамова. Тя припомни и случая от началото на месеца, когато полицията във Враца арестува мъж със списъци, подготвял купуването на над 800 гласа.

"По мнението на експерти, на база тази голяма схема за купуване на гласове и очакваната избирателна активност, една партия, която няма традиции в общината, категорично е на път да вземе мандат. Призоваваме врачани да не допуснат тяхното мнение да става заложник на незаконните средства. Само с висока избирателна активност можем да намалим влиянието на купения вот", призова Петя Аврамова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай