ГЕРБ на срещата с млади политически лидери в Пекин

ГЕРБ на срещата с млади политически лидери в Пекин | StandartNews.com

Ръководителят на международния отдел на ПП ГЕРБ София Цветкова участва във втората среща на млади политически лидери от Централна и Източна Европа и Китай, която се състоя в Пекин.

„Китай е важен стратегически партньор на Европейския съюз (ЕС) и срещата дава възможност за още един канал за комуникация и сътрудничество в допълнение към рамката на стратегическото партньорство с ЕС", заяви София Цветкова. По думите й, събирайки млади представители на политическите и академичните среди, форумът представлява инструмент за подобряване на взаимното разбиране и очаквания между Китай и страните от региона.

По време на посещението се състояха визити в град Лангфанг, провинция Хебей, където се намира един от най-големите индустриални и технологични центрове за развитие в Китай, както и срещи с представители на местната и централна власт в Пекин, журналисти и представители на частния бизнес сектор.

В рамките на дискусионни панели участниците обсъдиха възможностите и предизвикателствата пред разрастване на сътрудничеството между страните от Централна и Източна Европа и Китай, както и идеи за развитие и растеж във връзка с изграждането на „Новия икономически пояс - път на коприната", чийто маршрут минава през региона и създава допълнителни възможности за инвестиции и търговия.

Форумът е една от 12-те мерки, предприети от китайското правителство за засилване на сътрудничеството със страните от региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай