Петък,

ГЕРБ с двойно решение за дрогирани шофьори

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
298
ГЕРБ с двойно решение за дрогирани шофьори
A
A
A

През 2017 година са установени 3300 случаи на шофьори, причинили катастрофа след дрога. След първите промени в Наказателния кодекс по темата се отбелязва намаляване на тези инциденти. Сега ГЕРБ предлага завишаване на тези наказания. Сега се прекатегоризират престъпленията и санкциите са като при най-тежките престъпления, заяви пред БНТ министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

При управление на кола в нетрезво състояние или дрога да се прекратява регистрацията на автомобила до 5 години, предлагат от ГЕРБ. Кирилов предлага на дебат и друга мярка. Първата година от изтърпяването на наказанието на дрогирани шофьори да минава с психиатрично лечение, но в рамките на затвора. Министърът смята, че тези законови промени могат да се гледат по време на извънредното положение.

Обвинението срещу Кристиан Николов за умишлено убийство на Милен Цветков може да издържи в съда, категоричен е Данаил Кирилов.

Обвинението срещу Николов бе променено от убийство по непредпазливост на умишлено убийство заради откритите четири вида дрога в кръвта на младия шофьор. Четири часа юристите на ГЕРБ вчера обсъждали темата.

За министъра е странно как се е снимал клип в храма на Темида. Той очаква резултати от назначената от него проверка. Данаил Кирилов очаква още днес ВСС да разгледа случая. Индикациите обаче били да се замете случаят.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички