Гари Каспаров пристига в София! Какво ще прави руският дисидент?

София ще бъде домакин на Конференция по въпросите на отбраната и киберсигурността

Гари Каспаров пристига в София! Какво ще прави руският дисидент? | StandartNews.com

В условията на продължаваща руска инвазия в Украйна, София ще бъде домакин на Конференция по въпросите на отбраната и киберсигурността в страните от Югоизточна Европа. Регионални лидери и високопоставени представители и експерти от отбранителната и кибериндустрията ще обсъдят поуките от руската инвазия и предизвикателствата за региона. На форума ще бъдат представени водещи израелски компании и технологии в областта на отбраната и киберсигурността.

Организатор на конференцията е израелската платформа IMPROVATE, даваща достъп до водещи технологии и иновации на нови пазари в цял свят. В консултативния съвет на IMPROVATE са бившият световен шампион по шах Гари Каспаров, Росен Плевнелиев, президент на България 2012-2017, проф. Зеев Ротщайн и ген.-майор от IDF Амос Галаад.

Основен лектор ще бъдe бившият световен шампион по шах, експерт по изкуствен интелект и отявлен критик на руския режим Гари Каспаров.

Домакин на конференцията ще бъде Росен Плевнелиев, президент на Република България 2012-2017.

Във фоrумa ще участват водещи израелски компании: Aeronautics, TripleP, CopterPIX PRO, Cognyte, TSG, RAFAEL, Axon Pulse и др. Те ще имат възможност да представят своите технологии пред предстравители на изпълнителната власт и бизнеса в региона.

Гари Каспаров, автор на книгата „Зимата идва“: „В миналото защитата срещу военна агресия се осъществяваше с традиционни средства, но днес отбраната на границата се провежда с помощта на напреднали технологии средства, които генерират по-ефективна и цялостна защита на по-ниска цена и с много по-малко работна ръка. Израел е една от най-напредналите технологични сили в  днешният свят в тази област и страните от Югоизточна Европа ще имат изключителна възможност да се срещнете отблизо с водещите в света компании по киберсигурност и отбрана”.

Двудневната конференция има за цел да адресира проблемите и предизвикателствата пред страните от региона, в контекста на настоящата нестабилност и настъпилите значителни промени във военната политика, и огромното увеличение на разходите за отбрана.

Първият ден от събитието ще се съсредоточи върху панелни дискусии и презентации на високотехнологични израелски компании. В рамките на втория ден ще има възможност за организиране на индивидуални бизнес срещи с израелските компании и представители на изпълнителната власт и бизнеса в региона.

“Целта на IMPROVATE е да направи иновациите и високите технологии достъпни за пазарите по целия свят. Войната в Украйна създаде огромно търсене на отбранителни и кибертехнологии сред страните в регион. Решихме да проведем IMPROVATE Defense&Cyber ​​като регионална конференция, където водещи израелски компании в областта могат да представят своите решения. Надяваме се, че конференцията ще създаде бързи връзки, които ще се засилят отбраната на региона", казва председателят на IMPROVATE Ирина Невзлин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай