Габриел с пробив. Газ от Египет? (СНИМКИ)

Изключително успешно посещение на външния министър

Габриел с пробив. Газ от Египет? (СНИМКИ) | StandartNews.com

Изключително успешно посещение на външния министър Мария Габриел в Египет. Това е първа визита от 12 години насам на български дипломат № 1 в арабската държава. Срещите на двустранно ниво включваха разговори с египетския премиер Абдел Фатах ал Сиси и с външния министър на страната.

„Дискутирахме огромния потенциал за икономическо, търговско и инвестиционно сътрудничество. Да подкрепим малки и средни предприятия, като окуражим start up-и най-вече в областта на иновациите, дигиталната и зелена икономика”, посочи вицепремиерът и министър на външните работи.

Фокус беше поставен на гарантирането за страната ни на газови доставки от Египет. „Ние вече видяхме особено през последните две години след руската агресия в Украйна какво се случва в тази област. За България енергийната сигурност е от особена важност. Ние не спираме тук, казвайки, че това е важно”, поясни тя.

Проблемите с миграцията и напрежението между Израел и „Хамас” също бяха обсъдени между двамата външни министри. „България и Египет имат интерес от стабилност в Близкия Изток”, каза министърът на външните работи на Египет Самех Шукри.

Част от срещите на вицепремиера и българската делегация се проведоха в новата административна столица на Египет. Скоро тя ще бъде напълно готова, строежът ѝ започва през 2015 г., но само за няколко години вече са построени над 30 министерства и посолства на 700 кв. км.

Посещението на българския дипломат номер 1 и министрите от кабинета Денков завърши със среща с българската общност.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Иванов
преди 2 месеца

Моля нека да се провери дали газа от Египет не е руски, тъй като Египет вече е член на БРИКС, а те там си купуват от когото искат и колкото искат.

Откажи
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи