„Движение 21" влиза в предизборната кампания с отбор от над 900 души

„Движение 21" влиза в предизборната кампания с отбор от над 900 души | StandartNews.com

 „Движение 21" влиза в предизборната надпревара за местните избори с 882 кандидати за общински съветници, 22 кандидати за кметове и 28 кандитати за районни кметове. Партията ще участва самостоятелно в 82 общини, а в 6 ще бъде в коалиция. Това заяви лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева на официалното откриване на предизборната кампания в столичната зала „Триадица".

"Целта на всички кандидатите на „Движение 21" е да направим улицата, квартала, страната си хубави. Това няма как да стане без общите ни усилия. Оставете герберите да режат ленти. Не е нужно да си в досег с централната власт, за да направиш нещо много по-смислено, с по-малко пари. Смисълът на партията е да има механизъм за участие на гражданското общество в политиката, за влизане на нови хора в нея. Търсим хора с нови идеи, а те са притежание на хората с млад дух", каза Дончева. Като пример тя посочи листите на "Движение 21" в София и Габрово.

„Мотото ни е "Отборът на квартала" и с него искаме да покажем, че резултатите в политиката зависят от всеки - от всеки играч на терена и от всеки в екипа на отбора извън терена. Да покажем, че се ангажираме с реалните проблеми", каза заместник-председателят на партията Симеон Славчев.

Като основни приоритети за София, където Движението не издига кандидат за кмет, а листата за общински съветници е под № 2 в бюлетината, той посочи изграждането на достъпна градска среда, интегрирания градски транспорт и превръщането на столицата в зелен град, с велоалеи до всяка точка, до която стига общественият транспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай