Драмата в Германия расте. Домино от изпитания

Германия влиза в конфликт със себе си, каза Меглена Плугчиева

Драмата в Германия расте. Домино от изпитания | StandartNews.com

В Германия се проведоха митинги срещу крайната десница. През уикенда над един милион души протестираха по улиците на Берлин, Мюнхен, Кьолн и редица други градове. Причината за демонстрациите е появилата се информация от журналистически разследвания, че партията „Алтернатива за Германия” планира да експулсира милиони чужденци и германски граждани, които са деца на мигранти. Политици от различни партии подкрепиха демонстрациите, а от „Алтернатива за Германия” обясниха, че са станали жертва на кампания.

„Ситуацията в Германия през последните години се влошава. Участието на „Зелените” в правителство доведе до крайна политика, за която икономиката не е подготвена. Страната внася електрически ток от съседните страни. Германия влиза в конфликт със себе си. Икономиката е поставена пред изпитание. Малките и средни предприятия са в неблагоприятна ситуация. Голяма част от тях обявяват фалит”, коментира в студиото на  „Денят на живо” Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер и бивш посланик в Берлин.

Според нея правителството е закъсняло с компенсаторни мерки, за да подкрепи бизнеса и да предотврати напускането на големи фирми. Според нея гражданското общество в страната показва зрялост, а правителството трябва да коригира политиките си. „Дошъл е моментът за лидери с визия и смелост, както на национално, така и на европейско ниво”, подчерта Плугчиева.

По отношение на протестите на земеделци в различни части на Стария континент тя добави, че в Европа има недоволство от аграрната европейска политика. „Това се засили след решението на ЕК за безмитен свободен внос на стоки от Украйна. Налагат се крайни мерки, а това прави сектора неконкурентоспособен”, каза още бившият вицепремиер.

Плугчиева уточни, че в България е редно е да има компенсации, заради войната в Украйна, а субсидиите на земеделците трябва да се изравнят с тези на старите страни членки.

Тя добави, че е била поканена да съдейства за разширяване на здравния и балнеоложки туризъм в България на австрийския пазар. „Иска се постоянство и реклама, за да съумеем тази съкровищница да я представим на останалите”, каза Плугчиева. По думите ѝ е редно да се помисли преди туристическия сезон да бъде осигурена възможност за по-облекчен режим на вноса работна ръка от чужбина.

„Росен Желязков постави точно тази тема по време на визитата си във Виетнам, за което го приветствам”, каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
22 Коментара
Неизвестен
преди 3 месеца

Голям Фейк.

Откажи
ГОГО
преди 3 месеца

ТАЗ КОМУНИСТИЧЕСК А КУРВЕТИНА СИГУРНО РАЗБИРА ОТ ПОЛИТИКА

Откажи
Розалина
преди 3 месеца

Тя е агроном по професия. Как стана дипломат, тя си знае. Но мисля, че е свестна жената, а и усеща пулса на събитията.

Откажи
Светла
преди 3 месеца

Кой го пише? Еврогейчето ГОГО.

Откажи
Втжо
преди 3 месеца

ЧЕРВЕН ФАЛШИВ КУРВОЛЯК

Откажи
ТКЗС
преди 3 месеца

ЧЕРВЕН ФАЛШИВ К...У...Р.......В....О....Л....Я......К

Откажи
Мари
преди 3 месеца

С вашите камъни, по вашите глави. Няма да сте вечни !

Откажи
Павел Делирадев
преди 3 месеца

...германия е вклинчена в канцлер акт...квото каже големия брат това е...

Откажи
Luba
преди 3 месеца

Тая дърта комуниска,беше любовница на бившият посланик на ГДР. Какви ги дрънка? Германия има затворени АЕЦ, за да удисва на зелените. Протестите са против ултра екстремистката партия от скоро,финансирана пак от Русия!

Откажи
Христо
преди 3 месеца

А зелените от кого са финансирани за унищожението на германската икономика?

Откажи
Наблюдател
преди 3 месеца

Новият Хитлер е на път да се роди. Никой няма да търпи ислямските мигранти, които са мързеливи и полза от тях никаква.

Откажи
Росен Митев
преди 3 месеца

Ако няма ауслендари (чужденци)немската икономика няма да върви,и ако няма кой да им работи всички немци ще се наложи да си ядат собствените фекалии и шибана изкуствена зеленина,която я пазят за да имат природа.Почвата им не е плодородна,дърветата са гмо изкуствени,водите им са мръсни...те са нация от долни орки...

Откажи
Gim
преди 3 месеца

Нима в Германия има люде, които не ги е еня къде отидоха 60 милиарда евро, когато келнерът Шолц се пуши ,казвайки това? Или защо страната им внася той, земеделски храни и в същото време изхранва пасмина мързеливи мигранти !!

Откажи
А така
преди 3 месеца

Слушам днес от ранни зори, някой от съседите яко кърти панела. Викам си, че то не ни остава много на този свят, кой ли още си урежда битови удобства. Ама яко къртене...цял ден непоносим шум, вибрации. Оказва се съседът, който от години работи и живее в Германия и завлече там цялото си семейство - жена, син, снаха, внуче. Направо ще е забогатял там, щом дъни панела тук, че да се приберат. Меркелката покани всички авантюристи да й слугуват , подиграха си на евроатлантически сглобки , пък решиха да се месят и в работата между Русия и Украйна. Ноооо, каквото повикало, такова се обадило. Тъй става тя...да се присаждаш и намесваш дето не ти е работа. Нямал си качества да се устройваш и живееш дето си се пръкнал, тръгнал си да се буташ като въшкав, дето не ти е мястото.

Откажи
Kresi
преди 3 месеца

Интересно защо САЩ и Англия се намеси в работите между Германия и ссср през1941г та спаси кожите на руснаците след като Хитлер ги бе размазал 1942г.Не че немския национал социализъм и руския болшевизъм не са еднакво агресивно зло

Откажи
Охаа
преди 3 месеца

Добре дошли си, лакоми гастарбайтери ! Сега пак Путин ли ви е виновен? То се мисли, преди да се предприемат санкции срещу някого, който нищо не ти е направил на тебе.

Откажи
ХА СГА ДЕ
преди 3 месеца

Германия и България внасят ток от съседни държави (потъват) ,но са горди ,че помагат на Украйна за да показват на американците колко са щедри

Откажи
Пада
преди 3 месеца

Не берлинската стена а светофари,тяхната коалиция отива в клозета.100,000хиляди онзи ден в Мюнхен протестират срещу дясното.Джендъри,зелени,червени,либерали с техните поддръжници ходят обаяние по центъра на Мюнхен.А днес техните партийни лидери им се карат ,че са причинили демократичните протести.Страх ги тресе ,че АfD ще стане водеща партия с бундес президент.А са се направи и от подкрепата за Тръмп .

Откажи
ТКЗС
преди 3 месеца

ЛИЧИ И ЧЕ Е БАШ К....У......Р.......В......А

Откажи
ТКЗС
преди 3 месеца

ЛИЧИ И ЧЕ Е БАШ К....У......Р.......В......А

Откажи
ТКЗС
преди 3 месеца

ЛИЧИ И ЧЕ Е БАШ К....У......Р.......В......А

Откажи