ДПС обсъжда позицията на БСП за мораториума за земята

ДПС обсъжда позицията на БСП за мораториума за земята | StandartNews.com

София. От ДПС ще разгледат много внимателно позицията на БСП по мораториума за продажба на земя на чужденци. Ден след като приеха решението депутати от всички парламентарни групи обясниха какво ще предприемат от тук нататък.

Според БСП при гласуването си вчера са направили това по съвест, като не е вземано общо решение за подкрепа.

"Вчерашното решение не е от решенията, с които ние можем да се гордеем. Това обаче по никакъв начин няма да наруши отношението ни с ДПС. Нека първо да бъде изготвено искането до Конституционния съд, след което ще има и съответно решаване в парламентарната група", обяви Атанас Мерджанов от БСП.

От парламентарната група на ГЕРБ обясниха, че са гласували за мораториума по целесъобразност. Менда Стоянова посочи:

"Ако беше нормална обстановка, аз не бих подкрепила такъв мораториум на Атака. Но подкрепяйки го вчера, ние поставяме под натиск, поставяме до стената правителството, което не желае да си свърши работата и да защити националния интерес пред Европа", допълни Мерджанов.

Заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров определи поведението на БСП като "грешен ход от тяхна страна. Искам да бъда по-деликатен, все пак. Ще обсъдим много внимателно тази позиция на БСП, най-вероятно на най висшия ни форум - Централен съвет. За нас това не е просто някаква грешка в залата.

Павел Шопов от Атака коментира, че вчерашният вот е бил разграничителен за тези депутати, които са гласували в интерес на страната." Редовите депутати, да ги нарека, постъпиха достойно. Вчера това беше въпрос на избор. Да се наредиш сред националните предатели, или да застанеш на български позиции", поясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай