Дол хвали ГЕРБ за съдебната реформа

Дол хвали ГЕРБ за съдебната реформа | StandartNews.com

Висока оценка за постигнатия консенсус в Народното събрание при приемането на Стратегията за съдебната реформа даде президентът на ЕНП Жозеф Дол по време на среща с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Двамата се обединиха около мнението, че реформата в съдебната власт е най-важната за страната. Според Дол именно ГЕРБ, като най-голяма политическа сила в България, трябва да бъде генератор на тази реформа. Президентът на ЕНП изрази и задоволството си от постигнатата политическа и икономическа стабилност у нас.

По време на посещението си в Брюксел Цветанов се срещна и с председателя на Бюджетната комисия в ЕП Ингеборг Гресле. "С приетите промени в Закона за Сметната палата България се върна към европейския модел на работа в одитната институция", каза тя.

Габриел зове за широк съюз срещу тероризма

Широкото сътрудничество между ЕС, Арабската лига и Африканския съюз е необходимо, за да се предотврати разпространението на терористични групи към останалата част на Африканския континент. Тази теза разви българският евродепутат Мария Габриел (ГЕРБ/ЕНП) по време на заседание на Комисията по външни работи на ЕП.

"Нужно е да подпомогнем Арабската лига да разработи свой собствен механизъм за мир и сигурност, но е нужна и воля от страна на самите арабски държави да укрепят сътрудничеството си в рамките на Лигата", каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай